Fashioncheque

Mobile app

Fashioncheque

Mobile app

Achtergrond

Fashioncheque is een mode cadeaukaart met meer dan 10.000 aangesloten modewinkels en webshops in Nederland. Op de Fashioncheque kan een bedrag gezet worden dat besteed kan worden aan mode en andere mode gerelateerde artikelen.

Briefing

Fashioncheque wilde een makkelijke en snelle manier om de klant zijn of haar Fashioncheque te beheren en te besteden. Het moest mogelijk zijn om de Fashioncheque cadeaukaart te activeren en het saldo te bekijken. Maar ook opwaarderen en fashioncheques voor anderen bestellen.
Een mobile app zou al deze opties binnen handbereik brengen op elk moment van de dag.
Hierbij komt de shopfinder mede van pas om de Fashioncheque te besteden.

Design een mobile app die onze klanten de mogelijkheid geeft om onafhankelijk van tijd en plaats gebruik te maken van onze diensten.

Rol

Concept, UX en UI/visual design

icon_new_section

Prototypes

Flowchart

Na overleg en het bepalen van de requirements met de productowner van Fashioncheque heb ik de structuur van de mobile app in een flowchart uitgewerkt. Deze flow geeft de basisstructuur aan en op deze manier is snel te zien of alle onderdelen goed op elkaar aansluiten en aanwezig zijn.

Wireflows

Voor Fashioncheque is gekozen voor wireflows. Hiermee kun je op een inzichtelijke manier een prototype creeƫren met daarin alle (complexe) interacties verwerkt. Met de productowner van fashioncheque hebben we in korte iteraties de flow en layout geoptimaliseerd. Dit gaf voor hun gelijk een goed beeld van plaatsing van content als beeld en tekst.

icon_new_section

Het eindproduct